Våre produsenter og samarbeidspartnere

Poteter fra Trondheims kjøkkenhage, norsk flaksalt fra Gossen, skandinavisk rapsolje og smaker nøye sammensatt av vår mesterkokk Christopher Davidsen, er grunnlaget for grytechipsen vår.

Potetleverandør

Trøndelag har de beste forutsetninger for landbruk. Klimaet er svært gunstig og nesten alt jordbruksareal er fulldyrket jord.

Agrocompaniet: Olav Galtvik og Bjarne Broder Krog fra Frosta leverer førsteklasses Lady Clair til FrostaChips. Dette er to karer som virkelig er opptatt av kvalitet! I tillegg til potet dyrker de løk og beter.

Gården Rekkebo Østre ligger i Frosta kommune med vakker utsikt mot Trondheimsfjorden. På gården er det tradisjonelle trønderske firkanttunet bevart og den restaurerte trønderlåna er et viktig element på tunet. Audny og Jon Magne overtok gården i 2009 etter foreldrene til Jon Magne. Gården ligger nordvendt med jordene nedover mot Trondheimsfjorden. Jordsmonnet her er hovedsakelig siltig lettleire og siltig mellomsand, som er godt egnet for produksjon av korn og poteter. I sommerhalvåret er det lange lyse kvelder som bidrar til gode vekstforhold for poteter og korn.

I tillegg til Frosta har vi også fantastiske produsenter og leverandører fra Verdal og Namdalen. FrostaChips ønsker å skape synergier og verdiskapning i hele regionen.

Havsnø®

Havsnø® er sprøe og fine saltflak med en smak som gjenspeiler norsk natur og hav, og følger oss gjennom alle smaker og krydderblandinger.

Familiebedriften Havsnø® er lokalisert på øya Gossen i Møre og Romsdal. Deres mål er å gjenopplive norsk salttradisjon. I århundrer ble et av verdens viktigste mineraler – havsalt – produsert langs norskekysten. Ved å bygge på metoder brukt i Norge siden vikingtiden leverer Havsnø® salt til FrostaChips med en enestående renhet og smak. Havsnø® er håndhøstede sjøsaltflak av høyeste kvalitet, som vi kverner og lager perfekt granulering av til krydring av våre chips. Saltet er laget fra rent og kaldt sjøvann fra Saltsteinsleia, ei lei fra det åpne havet som går rett forbi fabrikken på Karlsholmen. Dette er salt fra Norskehavet.

Skandinavisk rapsolje

Raps kjenner nok de fleste gjennom rapsoljen vi har i maten og de vidunderlige vakre gulblomstrende jordene. Men raps er så mye mer! FrostaChips bruker kun olje utvunnet fra planten raps og vi bruker kun 100 % skandinavisk raps. Fra leverandøren AAK får vi Svensk Fritex HORO som er en raffinert rapsolje med lavt innhold av linolensyre – dette gjør oljen egnet for høye temperaturer. HORO-oljen regnes som en høystabilolje sammenlignet med vanlig rapsolje.

For miljøet må vi også huske at bier og humler elsker raps! De flittige arbeiderne stortrives når det blomstrer. Vi mennesker er også glade i rapsoljen; det er den absolutt sunneste oljen å bruke i matlaging, med mindre mettet fett enn andre oljetyper.

Se gjerne mer informasjon om rapsoljen vi bruker på www.svenskraps.se

Nyt Norge

Alle produktene fra FrostaChips er merket med Nyt Norge. Dette er det offisielle opprinnelsesmerket for norsk mat og drikke. Merkeordningen skal gjøre det enkelt for forbrukerne å velge norske matprodukter i butikken. Norsk mat er trygg mat.

Nyt Norge garanterer:

At råvarene er norske

At bonden har fulgt strenge norske regler og kan dokumentere det

At maten er produsert og pakket i Norge

Produsentpakkeriet AS

Vår viktigste partner, med råvaretilgangen FrostaChips trenger. De har et fantastisk anlegg og nettverk med 200 eiere og enda flere leverandører. Til FrostaChips leverer de ferdig vasket råvare, sortert med deres optiske sorterer. Gjennom Produsentpakkeriet har vi kanskje Norges mest kortreiste råvarer – de kommer bokstavelig talt inn med traktor, rett fra gården. Sammen er vi rett og slett potetbondens nærmeste nabo. Samarbeidet med Produsentpakkeriet har vært helt fantastisk fra dag én. Sammen har vi her på Frosta bygget Norges første «mikrochipseri», med inspirasjon fra mikrobryggeri-trender og tuftet på lokale, norske råvarer, råvareopprinnelse og historiefortelling.