Norges nye chipseventyr!

Hva om de fantastiske grønnsakene fra Trondheims kjøkkenhage kunne foredles til verdens beste grytechips? Denne tanken slo først rot for mange år siden på Matfestivalen i Trondheim. Med Norges nordligste chipsfabrikk, midt i åkeren på Frosta, er drømmen nå virkeliggjort.

2015

Matfestivalen i Trondheim ble første gang arrangert i 2005. I 2015 ble ideen om FrostaChips sådd akkurat her, mellom de bugnende grønnsaksbodene fra Frosta. Med Frosta-poteten som stjerna og tilgangen til fantastiske råvarer rett fra åkeren utenfor fabrikkdøra, fremsto tanken om at Norges neste chipseventyr skulle komme fra Frosta, som den naturligste ting i verden.

2019

Etter 4 år i «idéåkeren» begynte jobben med å konseptualisere FrostaChips. Mye research var gjort de siste årene om markedet og samarbeidspartnere, og forretningsideen hadde modnet. Vi fikk hjelp av Næringsforeningen på Stjørdal til å komme i kontakt med de rette personene på Frosta. Her fant vi raskt Produsentpakkeriet, eid av 200 bønder fra Oppdal i sør til Namdalen i nord og en av de største aktørene i Midt-Norge når det gjelder sortering og pakking av poteter og grønnsaker. Produsentpakkeriet hadde råvarene og ønsket å utvide sine fasiliteter i samarbeid med innovative bedrifter.

2020

Korona-pandemien og nedstenging av samfunnet preget året, og bremset framdriften i prosjektet noe. Det ble jobbet mye med å tilknytte seg strategiske samarbeidspartnere, noe som har vist seg å bli en viktig del av FrostaChips’ fundament i årene siden. Innovasjon Norge ble en viktig samarbeidspartner for økonomisk tilskudd; dette ga oss muligheten til å gjøre markeds- og innsiktsanalyser. Mesterkokken Christopher Davidsen kom inn som medeier, og begynte jobben med å skape smaker til verdens beste grytechips fra Frosta. Det er Christopher som sørger for at vi aldri går på akkord med smak og kvalitet.

2021

Intensjonsavtalen mellom FrostaChips og Produsentpakkeriet ble signert i februar 2021 – en viktig milepæl for oss. Avtalen inneholdt intensjonen om å bygge og tilrettelegge produksjonslokaler, samarbeide om produktutvikling og ikke minst at FrostaChips skulle kjøpe ferdig sortert råstoff fra Produsentpakkeriet. FrostaChips og Produsentpakkeriet gjennomførte flere studiebesøk i utlandet for å høste erfaring nok til å bygge chipsfabrikken.

Høsten 2021 fikk FrostaChips 534 nye medeiere gjennom en rettet emisjon som ga selskapet en unik posisjon og styrke, både økonomisk og med engasjementet fra mange nye ambassadører. FrostaChips er det selskapet i snack-bransjen med flest norske eiere!

2022

Husleiekontrakt med Produsentpakkeriet ble signert våren 2022, og spaden gikk i jorda i april med Grande Entreprenør som hovedentreprenør. Fabrikkbygningen skal være best i klassen og bygd for framtiden, med mulighet for skalering og videre vekst.

FrostaChips-logoen ble ferdigstilt med Frosta-historien som et sentralt element – nærmere bestemt fortellingen om bøndene som rodde over Trondheimsfjorden for å selge produktene sine på torget.

2023

Vi overtok de nybygde lokalene 1. februar. Samme dag sto fire trailere med utstyr klare og ventet klokken 08 om morgenen. Vår produksjonsleder Lars Erik Ertsås har også sin første dag på jobb – han bringer med seg over syv års erfaring fra Tine. De påfølgende månedene har det skjedd utrolig mye: målet er at våre kunder skal finne FrostaChips på så mange steder som mulig fra og med våren!