Stekt entrecôte med kryddersmør
Klassisk biff servert med FrostaChips og kryddersmør, laget av en mesterkokk.
Stekt entrecôte:
600 g entrecôte
4 ss meierismør
1 hvitløkfedd
2 kvister timian
skall av 1⁄2 sitron
salt og pepper
Kryddersmør:
250 g temperert meierismør
2 ss finhakket sjalottløk
1 hvitløkfedd
saft av 1⁄2 sitron
3 ss olivenolje
revet skall av 1⁄2 sitron
1 ss worcestershire sauce
1 ts tabasco
1 ss dijonsennep
1 ss timianblader
2 ss finhakket estragon
2 ss finhakket persille salt og pepper
Begynn med kryddersmøret: Pisk smøret hvitt, ha i resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper. Smøret kan godt lages dagen før og ligge på frys eller i kjøleskapet. Ha smøret i plastboks eller rull det stramt inn i plast som en pølse. Rens og finhakk hvitløk. Kok smøret sammen med hvitløk, kvister med timian og sitronskall på middels varme. Når smøret begynner å bli gyllent, er det ferdig. Ikke sil smøret, det er masse god smak i krydderet som ligger oppi.
Entrecôte krydres godt med salt og pepper. Det er viktig at entrecôten får ligge i romtemperatur i ca. 1 time før steking, da blir resultatet bedre. Stek kjøttet på høy varme, samtidig som det pensles med kryddersmøret. Grill det 3–4 minutter på hver side, og la det hvile i 7–8 minutter sammen med to skiver kryddersmør som har ligget på kjøl/frys. Serveres med FrostaChips og valgfrie grønnsaker/garnityrer.